تاریخ انتشار: سه شنبه 1393/11/28 - 11:28
کد خبر: 158301

بررسی عملکرد نیلی احمدآبادی/ از بازگرداندن اخراجی‌ها تا تبدیل دانشگاه به حیات خلوت احزاب

خبرنامه دانشجویان ایران: نیلی احمدآبادی به دلیل عملکردش بخصوص در فتنه 88 با 79 رأی موافق، 160 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 246 رأی مأخوذه مجلس، نتوانست رای اعتماد نمایندگان ملت را برای تصاحب بالاترین کرسی آموزش عالی کسب کند و حالا امروز باید ببینیم اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی به وی برای حضور در راس دانشگاه‌های کشور رای اعتماد می‌دهند یا خیر.

به گزارش فارس، نیلی احمدآبادی 19 خرداد امسال پس از کش و قوس‌های فراوان و با رای یک کمیته 50 نفره از بین 7 گزینه مطرح شده به عنوان سرپرست دانشگاه تهران انتخاب شد.

در آن زمان فرجی دانا وزیر سابق علوم، نیلی احمدآبادی را به شورا معرفی کرد ولی وی نتوانست رای اعتماد اعضای شورا را کسب کند.

اصرار دولت یازدهم بر حضور نیلی احمدآبادی در بالاترین هرم آموزش عالی کشور به حدی بود که رئیس جمهور نیز پس از استیضاح فرجی دانا، وی را به عنوان وزیر پیشنهادی علوم به مجلس معرفی کرد ولی نیلی موفق به کسب رای اعتماد نمایندگان مردم هم نشد.

7 آبان امسال جلسه رای اعتماد مجلس به نیلی احمدآبادی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم برگزار شد که با مروری بر نظرات نمایندگان مخالف نیلی در روز رای اعتماد به دلایل عدم اعتماد مجلس به وی برای حضور در راس آموزش عالی کشور پی می‌بریم.

مخالفت نمایندگان مجلس با نیلی احمدآبادی به اندازه‌ای بود که برخی نمایندگان پیشنهاد کرده بودند بدون شنیدن نظرات موافق و مخالف، رای گیری صورت بگیرد.

اکبریان: آقای نیلی‌احمدآبادی از فتنه تبری بجویید/شما از تهران تا کرج را هم نمی‌توانید مدیریت کنید

عزیز اکبریان نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی زمانی که روحانی نیلی احمدآبادی را به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی کرد خطاب به نیلی احمدآبادی گفت: شما باید از فتنه تبری بجویید، شما که از تهران تا کرج را نمی‌توانید مدیریت کنید، چه طور می‌توانید آموزش عالی کل کشور را اداره کنید.
نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی خطاب به نیلی‌احمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم، گفت: همکار سپاهی من! چرا از فتنه تبری نمی‌جویی؟ این مسئله را علنی بگو، مگر تذکر مقام معظم رهبری به دولت بحث فتنه نبود؟ باید به این مسئله توجه کنیم، ما هم پیرو فرمایش مقام معظم رهبری هستیم.

وی با بیان اینکه ویژگی پاسداران صداقت و ولایت‌پذیری است، افزود: آقای نیلی‌احمدآبادی! اگر شما ولایت پذیر هستید صادقانه بگویید که از فتنه تبری می‌جویم، شما سردمدار نوشتن نامه به مقام معظم رهبری علیه بسیج بودید،‌اگر قدر بسیج را می‌دانستید در جریان اوج فتنه آن نامه را نمی‌نوشتید.

اکبریان اظهار داشت‌: وقتی عزای عمومی برای درگذشت آیت‌الله مهدوی‌کنی اعلام شد انجمن اسلامی دانشگاه تهران در پردیس کرج مراسمی برگزار کرد که نمی‌گویم مراسم رقص بود ولی جشنی را برگزار کرد که به مقدسات کشور توهین شد.

نماینده مجلس اضافه کرد: آیا دانشجویان جدیدالورود جرأت چنین کاری را دارند که عکس نخست‌وزیر امام را با شعارهایی برای رهایی وی از زندان در دست بگیرند؟ این مسائل ساخته و پرداخته است.

اکبریان گفت:‌آقای نیلی‌احمدآبادی برداشتن حجاب از سر دختران برنامه شماست؟ شما می‌گویید از این مسائل خبر ندارم، شما که از این جا تا کرج را نمی‌توانید اداره کنید کشور را چگونه می‌توانید مدیریت کنید؟

وی تأکید کرد که برای تمام صحبت‌هایم مدارک هم ارائه می‌دهد.

نبویان: نیلی نمی‌تواند در دانشگاه‌ها آرامش برقرار کند/ معاون وی با نامحرم دست می‌داد

حجت‌الاسلام  سید‌ محمود نبویان نماینده مردم تهران نیز در جلسه رأی اعتماد نیلی احمدآبادی گفت: آرامش لازمه تولید علم است و عملکرد نیلی در گذشته نشان می‌دهد که نمی‌تواند در دانشگاه‌ها آرامش برقرار کند.

وی اظهار داشت: یکی از نکات مهم در رابطه با آقای نیلی عدم توجه وی به ارزش‌های اسلامی در زمان مدیریتش در پردیس دانشکده فنی دانشگاه تهران بود، وی یک معاون خانم داشت که در عین اینکه حجاب خود را رعایت نمی‌کرد، با مردان نامحرم نیز دست می‌داد.

وی افزود: برگزاری اردوهای مختلط از جمله سفر به ترکیه و برگزاری مراسم‌های مختلط از جمله عملکرد‌هایی است که ما در زمان مدیریت نیلی در این دانشکده شاهد بوده‌ایم.

نبویان تصریح کرد: نیلی به اندک بهانه‌ای برای برگزاری کارهای مختلط دانشجویان مجوز صادر می‌کرد، مانند جشنواره‌ها، کنسرت‌های موسیقی، اردوهای تفریحی.

وی گفت: آرامش در دانشگاه نیاز است، وقتی آرامش باشد سبب رشد و تولید علم می‌شود، آرامش لازمه اساسی برای دانشگاه و تولید علم است، اگر عده‌ای بخواهند با کارهای سیاسی آرامش را بر هم بزنند، کار خلافی انجام داده‌اند.

نیلی احمدآبادی به دلیل عملکردش بخصوص در فتنه 88 با 79 رأی موافق، 160 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 246 رأی مأخوذه مجلس، نتوانست رای اعتماد نمایندگان ملت را برای تصاحب بالاترین کرسی آموزش عالی کسب کند و حالا باید ببینیم اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی به وی برای حضور در راس دانشگاه‌های کشور رای اعتماد می‌دهند یا خیر.

* تحریک دانشجویان، فدای کار سیاسی کردن محیط علمی و همراهی با فتنه

تحریک دانشجویان و تعطیلی کلاس‌ها: در سال 84 و پس از عزل فرجی دانا و انتصاب آیت‌الله عمیدزنجانی که تحریک دانشجویان به تجمع در برابر سالن تودیع و معارفه به ضرب و شتم و برداشتن عمامه رئیس دانشگاه تهران آیت‌الله عمید زنجانی، همچنین ضرب و شتم و توهین به تعدادی دیگر از اساتید دانشگاه و تعطیلی چهار روزه کلاس‌ها شد.

نقش‌آفرینی در فتنه 88: نیلی احمدآبادی همچنین تلاش‌های جدی در زمان فتنه برای تصویب تعطیلی دانشکده در هیئت‌رئیسه داشت که درنهایت دانشگاه را در عمل انجام‌شده مجبور به تعویق رسمی امتحانات کرد و درنتیجه آن امتحانات دانشگاه‌های اصلی دیگر نیز به صورت دومینویی تعویق و زمینه تشدید التهاب شهری فراهم شد.

حضور فعال و نقش‌آفرینی وی و معاون وی نظیر خانم صدر در آشوب‌های پسا انتخاباتی دانشگاه تهران نظیر تجمع اساتید در مسجد دانشگاه و تجمع دانشجویان معترض در روز 24 خرداد که متاثر از اساتید به سمت سر در اصلی دانشگاه هدایت شدند و توهین به مقدسات در آن ازجمله آتش زدن پرچم جمهوری اسلامی منجر به تحریک مردم و ورود افرادی از خارج دانشگاه به داخل و درگیری شدید به‌خصوص در دانشکده فنی و زمینه ساز تجمع اساتید در مسجد و سوءاستفاده ضدانقلاب را فراهم کرد، اقدامی که نیلی احمدآبادی بعداً در شورای متحصنین و پیگیری‌کنندگان آن قرار گرفت.

در امضای نامه بحران ساز معروف 88 اساتید به رهبری در 14 دی 88 نیز وی نقش محوری داشت.

وی به همراه چند نفر از اساتید در جمع‌آوری نامه‌های حمایت از میلی منفرد در وزارت علوم و حمایت از فرجی دانا در توهین نسبت داده شده به رئیس کمیسیون اموزش در مقابله با وی نقش داشت و در جریان استیضاح، مجوز برگزاری همایش حمایت از فرجی دانا را که قرار بود با سخنرانی فعالین فتنه 88 نظیر محسن رهامی، جعفر توفیقی و ظریفیان برگزار شود، صادر کرد که به درخواست وزارت علوم و به‌منظور وخیم‌تر نشدن اوضاع، لغو شد.

مجوز دادن به حضور فتنه‌گران در دانشگاه و تبدیل دانشگاه به باشگاه و حیات خلوت احزاب: به صورت نمونه صدور مجوز بزرگداشت حافظ در تالار فردوسی دانشکده ادبیات با حضور مصطفی ملکیان، محمدرضا خاتمی، زهرا اشراقی و عبدالله رمضان زاده به دعوت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه، صدور مجوز افطاری حزب کارگزاران در باشگاه کارمندان دانشگاه تهران و با حضور عناصر افراطی و محکومان فتنه 88 مانند فائزه هاشمی، حسین مرعشی، محمد نوری‌زاد و ... ، صدور مجوز سخنرانی و حضور هاشم آغاجری در گروه تاریخ، مجوز دادن به جلسه ادوار انجمن با حضور امثال داوودسلیمانی (جزو متهمان وقایع 18 تیر)، دادن مجوز فارغ‌التحصیلان فنی با سخنرانی سعید حجاریان، لطف‌الله میثمی، و معینفر با اذعان به پذیرش مسئولیت که البته صورت نگرفت.

* بی‌توجهی به محیط علمی و ارتباط دانشگاه و صنعت، سیطره سیاست‌زدگی بر کار علمی

ISI محوری و بی‌توجهی به نیازهای کشور و ارتباط مؤثر صنعت و دانشگاه و تشویق دانشجویان نخبه به رفتن از کشور: در دوره ریاست دانشکده فنی کم‌تر می‌توان پروژه‌های پژوهشی حل‌کننده نیازهای واقعی کشور را یافت، پروژه‌ها یا غیرمعطوف به صنعت مثل مهم‌ترین کار ماشین سلول خورشیدی غزال، بی‌اولویت واقعی بودن و در بعضی موارد بی‌ نتیجه مشخص بودند. بیشترین نمود ارتباط صنعت و دانشگاه در دوره نیلی احمدآبادی ساخته‌شدن ساختمان‌های دانشکده برق، پردیس فومن دانشکده فنی، یا انستیتو مهندسی نفت به‌وسیله فعالان صنایع بود. وی به تصریح دانشجویان، نخبگان دانشکده مواد را تشویق و ترغیب به رفتن به خارج می‌کرد.

* عدم پایبندی به تقیدات دینی و حفظ شئونات اسلامی

بی‌توجهی و رضایت به فساد اخلاقی و اردوهای مختلط: در دانشکده فنی دوران نیلی احمدآبادی هیچ‌ تلاشی برای حفظ شئونات اسلامی و آکادمیک و جلوگیری از اختلاط صورت نمی‌گرفت و سکوت توام با رضایت و عدم برخورد در مواردی مثل فوتبال و بسکتبال علنی دختران و پسران در زمین ورزش دانشکده، تخریب جداکننده‌های بوفه سابقاً مختلط فنی امیرآباد به وسیله چند دانشجوی معلوم الحال و اختلاط در مورد دانشجویان دوره‌های مشترک با دانشگاه‌های خارجی در سال 83-84، ممانعت از تذکر حراست و انتظامات به پوشش‌های بد به بهانه عدم امکان تأیید کامل تذکر دهندگان از جانب هیئت رئیسه و معاونت فرهنگی دانشکده فنی برقرار بود، حتی مطالبه برخورد با بی‌حیایی در جلسه رسمی پرسش و پاسخ مسئولین دانشکده با طعنه وی پاسخ می‌یافت.

اردوهای مختلط دانشجویی علی‌رغم تذکر صریح رهبری در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی رایج بود که اوج آن اردوی مختلط ترکیه و عکس‌های نامتعارفش بود.

رضایت و حمایت از جشن‌های ضد فرهنگی و حاشیه‌دار: علاوه بر وضعیت نامعلوم بودجه‌های فرهنگی و مصرف آن‌ها در مکان ردیف بودجه‌های دیگر مثل عمرانی یا صنفی، نیلی و معاون فرهنگی و دانشجویی‌ وی در دانشکده فنی خانم صدر، ازجمله کسانی بودند که در شکل‌گیری فعالیت‌های مخرب و ضد فرهنگی در دانشکده فنی نقش مستقیم داشتند. جشن‌های مختلط به اسم‌های مختلف عیدانه، ایان سال،کنسرت موسیقی، اردوهای تفریحی و....که با حمایت و بعضاً حضور وی همراه بود که  در یک مورد لبخند به لب در جشنواره‌ای که از سمت انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده مواد تشکیل‌شده بود حاضر شد که تا توهین حتی در مقایسه بسیج دانشجویی با سرویس بهداشتی به خاطر تفکیک برادران و خواهران پیش رفت.
محو نمادهای دینی و جلوگیری از ساخت مسجد: برجسته‌ترین اقدام نیلی احمدآبادی در محو نمادهای دینی تغییر کاربری زمین مسجدی بود که با حضور حجت الاسلام و المسلمین قرائتی برای ساخت مسجد اختصاص‌یافته و صیغه آن قرائت شده بود. وضعیت نمازخانه دانشکده هشت هزار نفری فنی در دوران وی بسیار اسف‌انگیز بود، مقاومتی که بعد از رفتن نیلی احمدآبادی به سرعت از بین رفت. بگذریم از پیگیری تصفیه کتابخانه دانشجویی دانشکده فنی از متفکران انقلابی و ترویج کتب و تفکرات امثال عبدالکریم سروش در آن از جانب خانم معاون.

* تضعیف جریان فرهنگی مومن و تقویت تشکل‌های تجدیدنظرطلب و تقویت امکانات ضد فرهنگی

حمایت از کارهای فرهنگی مسئله‌دار و تضعیف جریان فرهنگی مومن: نیلی احمدآبادی از در اختیار گذاشتن حداقل‌های لازم فعالیت به جریان فرهنگی مومن به‌شدت امتناع کرده و در مقابل از هیچ اقدامی برای تقویت تشکل‌های تجدیدنظرطلب فروگذار نمی‌کرد. سپردن غیررسمی اردوی ورودی به نیروهای انجمن اسلامی و تأثیر منفی روابط نامناسب رخی از نیروهای غیرمتدین آن‌ها با هم بردانشجویان جدیدالورود، زمینه تغییر رفتار و بروز ناهنجاری‌های فرهنگی را فراهم می‌کرد و عملاً وظیفه کلیدی دانشگاه (مثل اکثر دانشکده‌ها یا دانشگاه‌های دیگر ) به آنان تفویض شده بود و دانشکده نه تنها به مجوز دادن برنامه موازی یا دادن همان برنامه به دانشجویان متدین برای جلوگیری از آلوده شدن دانشجویان معصوم نمی‌پرداخت بلکه از اقدام جدی برای جلوگیری از تکرار مفاسد اردوهای آشنایی انجمن اسلامی نمی‌پرداخت.

صدور مجوز اردوی آشنایی ورودی‌های انجمن اسلامی برای کل دانشگاه در دوره سرپرستی ریاست نمونه‌ای از تداوم آن رویکرد است. در دوره ریاست فنی امکانات سخت‌افزاری جریان فرهنگی مومن در مضیقه جدی بود، از صدور مجوز تا دادن اتاق تا بودجه. در کنار آن حمایت لجستیکی از کارهای فرهنگی مسئله‌دار ترک نمی‌شد، در رأس همه موافقت و کمک به نصب کانکس فرهنگی در میان دانشکده فنی امیرآباد که به محل اختلاط و کانون فساد در پردیس امیرآباد تبدیل‌شده بود. این مضیقه نه تنها دانشجویان مومن که گریبان‌گیر نهاد رهبری دانشکده فنی حتی نسبت به در اختیار داشتن دفتری برای فعالیت و سایر اقدامات حمایتی جهت برگزاری برنامه‌های دینی بود.

استفاده از نیروهای مسئله‌دار در دوران ریاست دانشکده فنی: نیروهای اصلی نیلی احمدآبادی در دوره ریاست بر دانشکده فنی دانشگاه تهران، با حاشیه‌های متعدد همراه بوده‌اند به‌صورت نمونه یکی از مدیران وی خانم «ب ز» در سمت روابط عمومی دانشکده فنی، نه‌تنها حجاب اسلامی را رعایت نمی‌کرد، بلکه علناً اقدام به مصافحه با مردان و نیز توهین به مسئولان بلندپایه کشور می‌کرد، که در یک مورد علناً اقدام به دست دادن با سفیر یک کشور آمریکای جنوبی در دانشکده کرد. شدت این هنجارشکنی‌ها و بی‌توجهی نیلی احمدآبادی به اعتراض خودجوش جمعی از دانشجویان متدین دانشکده فنی به عزل وی از طرف رئیس دانشگاه انجامید.

نیروهای مسئله‌دار در دوره سرپرستی دانشگاه و بازگرداندن اخراجی‌ها و فتنه‌گران: در دوره سرپرستی دانشگاه تهران نیز وی بلافاصله به عزل مدیران انقلابی و مذهبی و جایگزینی با نیروهای بعضاً کم‌تر معتقد یا حاشیه‌دار همت گماشت. انتصاب بعضی افراد منتسب به فتنه و محوریت یافتن عناصری نظیر خدایاری و ظریفیان،بازنشسته کردن اجباری بعضی از اساتید متدین نظیر دوست محمدی عضو هیئت‌علمی گروه تاریخ و دبیر هیئت تخلفات، به جریان انداختن پرونده بازگشت بعضی اساتید اخراجی نظیر داوود سلیمانی (از متهمان آشوب‌های 78)، صارمی، کریمی، ظریفیان، خدایاری (زندانی فتنه 88) و رمضان زاده (زندانی فتنه 88)، ایجادفرصت تدریس برای بعضی چهره‌های مسئله‌دار،تغییر مدیر جذب دانشگاه که مسئول سابق بسیج اساتید بود، تغییر مدیر کل کارگزینی و جانشینی حاتمی یکی از عناصر همراه با جنبش سبز و....

کارنامه نیلی احمدآبادی بیانگر این است که انتصاب وی به عنوان ریاست دانشگاه تهران می‌تواند باعث به حاشیه کشیده شدن محیط علمی دانشگاه، پدیدآمدن مسائل امنیتی مانند ماجراهای کوی78و88 و جولان عناصر موثر در فتنه در دانشگاه‌ها شود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
روسیه آمریکا را تهدید کرد
تکلیف حسن یزدانی برای المپیک مشخص شد
لحظات به ثمر رسیدن گل اول و دوم ایران به تایلند +فیلم
توجیهات عجیب نخست‌وزیر ارمنستان برای واگذاری روستاها به آذربایجان
بن‌گویر با ۳ دنده شکسته از بیمارستان مرخص شد
همه چیز درباره چراغ چک تیگو ۵ + علت روشن شدن چراغ چک تیگو ۵
محبوب‌ترین میز تلویزیون چه ویژگی‌هایی دارد؟
آیا جک پارکینگ سیماران انتخاب خوبی است؟
کدام سرورهای HPE برای سازمان شما مناسب هستند؟
صعود تاریخی افغانستان به جام جهانی فوتسال
کلاس‌های دانشگاه‌ها امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
اولین تصاویر از لحظه شلیک جدیدترین پهپاد انتحاری سپاه +فیلم
زمان ثبت‌نام کلاس اولی‌ها اعلام شد
جزئیاتی از برگزاری انتخابات ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
بازداشت قطاری دانشجویان معترض آمریکایی +فیلم
بازارگردانی در اختیار بورس و فرابورس قرار گرفت
لحظه حمله پلیس به تحصن‌کنندگان در دانشگاه واشنگتن +فیلم
دانشجویان یونانی هم به‌ پا خاستند +فیلم
تجمع دانشگاهیان سراسر کشور در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا
بشاگرد چگونه بشاگرد شد؟ +فیلم
هشدار هواشناسی درباره سامانه بارشی جدید
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top